návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem
Autor: Pinterest.com Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem
Skvělá variace na klasické smažené hranolky je ovšem mnohem zdravější a lehčí. Hranolky z mrkve pečené v troubě s minimem tuku podávejte s výrazným dipem ochuceným červeným curry.

Suroviny (4 porce)

Curry dip:

Postup

  1. Kešu ořechy nechte namáčet ve studené vodě, nejlépe den předem. Dejte je do malé misky, zalijte vodou a nechte odležet. Pokud nemáte čas, dejte je odležet do horké vody, zatímco se dělá mrkev.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C.
  3. Mrkve očistěte a nakrájejte na tenké dlouhé hranolky. Přesuňte je do velké mísy a promíchejte s avokádovým olejem, granulovaným česnekem, solí a pepřem. Na dva plechy dejte pečicí papír a rozložte na ně hranolky, tak aby ležely v jedné vrstvě a nepřekrývaly se.
  4. Pečte asi 20 minut, poté hranolky promíchejte/otočte a pečte dalších 15 minut.
  5. Zatímco se hranolky pečou, připravte omáčku. Všechny ingredience vložte do mixéru a na nejvyšší výkon mixujte, až bude směs hladká.
  6. Upečené hranolky posypte nasekaným koriandrem a podávejte s dipem k namáčení.

Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem  Foto: Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem; foto: Pinterest.com

Perfektní hranolky z trouby

Vyzkoušejte 3 nevšední recepty na křupavé hranolky z trouby