Suroviny
- fettuccine 400 g
- krůtí mleté maso 500 g
- krájená rajčata (konzervovaná ) 400 g
- mozzarella 250 g
- cottage 250 g
- cibule (malá ) 1 ks
- oregano (sušené) 1 lžička
- majoránka (sušená ) 1 lžička
- rajčata (plechovka ) 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- V pánvi nechte na oleji zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidejte krůtí maso a opečte.
- Do masa vmíchejte konzervovaná rajčata, oregano, osolte, opepřete a společně vařte 15 minut.
- Zatím si v misce rozmíchejte sýr cottage s majoránkou. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací misku vymažte olejem, dospod dejte polovinu masové směsi, pak přidejte uvařené těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs.
- Pečte v troubě 30 minut. Poté vyndejte těstoviny z trouby a navrch naskládejte jarní cibulky nakrájené na delší kousky, plátky rajčat a natrhanou mozzarellu. Vraťte do trouby a zapékejte zhruba 10 minut.