Suroviny
- hovězí žebra 6 ks
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- celer 150 g
- česnek 5 stroužků
- pivo (Litovel Premium) 300 ml
- červené víno 200 ml
- hovězí vývar 200 ml
- olej 100 ml
- rajský protlak 150 g
- hladká mouka 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- bobkový list
- pepř celý
- sůl
- rozmarýn (čerstvý ) 1 snítka
- tymián (čerstvý ) 1 snítka
- chléb (k podávání)
Článek
18 výtečných receptů na vaření s pivem
Pivo je naše národní chlouba a není divu! Zcela nezaujatě lze hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě. A taky se ho u nás nejvíc vypije :) Ale pivo je...
Postup přípravy
- V pekáči na oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidejte plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijte protlakem, vše zahřejte a zaprášte moukou. Poté směs zalijte pivem, vínem a vývarem, přidejte špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu.
- Nakonec přidejte žebra, promíchejte je se směsí a vše pečte přes dvě hodiny na 150 stupňů.
- Po upečení servírujte s nasekanou jarní cibulkou a pečivem.