Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zálesácká pivní žebra
Pečeným hovězím žebírkům dodá pivo chuťovou tečku. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso.
nad 2 hodiny
4-6 porce
Článek
18 výtečných receptů na vaření s pivem
Pivo je naše národní chlouba a není divu! Zcela nezaujatě lze hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě. A taky se ho u nás nejvíc vypije :) Ale pivo je...
Suroviny (4-6 porce)
- hovězí žebra 6 ks
- Cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- celer 150 g
- Česnek 5 stroužků
- pivo Litovel Premium 300 ml
- červené víno 200 ml
- hovězí vývar 200 ml
- Olej 100 ml
- rajský protlak 150 g
- hladká mouka 1 lžíce
- Cukr 1 lžíce
- Bobkový list
- celý pepř
- Sůl
- čerstvý rozmarýn 1 snítka
- čerstvý tymián 1 snítka
- jarní cibulka na ozdobu
- čerstvý chléb k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V pekáči na oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidejte plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijte protlakem, vše zahřejte a zaprášte moukou. Poté směs zalijte pivem, vínem a vývarem, přidejte špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu.
- Nakonec přidejte žebra, promíchejte je se směsí a vše pečte přes dvě hodiny na 150 stupňů.
- Po upečení servírujte s nasekanou jarní cibulkou a pečivem.
Zálesácká pivní žebra , Foto: archiv Litovel