Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku

4 porce
do 1 hodiny
Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku
Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku Autor: archiv Schneider
Vinná klobása je tradičním pokrmem na českém vánočním stole. Zkuste ji tentokrát připravit s nevšední kaší s křenem a delikátní pěnou z pečeného česneku. Recept připravil uznávaný šéfkuchař Titus Eliáš.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nastrouhaný křen se smetanou povaříme na slabém ohni. Brambory osolíme a uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Do brambor přidáme teplou křenovou smetanu a studené máslo. Vyšleháme do hladka a dle potřeby dosolíme.
  2. V troubě předehřáté na 180 °C upečeme česnek ve slupce (pečeme cca 30 minut), pak ho oloupeme, dáme do teplého mléka (mléko se nesmí vařit) a ponorným mixérem vyšleháme pěnu, osolíme a opepříme.
  3. Vinnou klobásu stočíme do šneka a opečeme na troše oleje z obou stran do zlatova.
  4. Podáváme na křenové kaši a přelijeme pěnou z pečeného česneku.
Reklama

Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku  Foto:

Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku, foto: archiv Schneider

 

Titus Eliáš Foto:

Autor receptu: Titus Eliáš

Šéfkuchař restaurací Na Kopci, Na Konci, Bistro Santinka v Praze

V restauracích Na Kopci a Na Konci vaří kosmopilitní mezinárodní kuchyni postavenou na kvalitních surovinách s důrazem na poctivou přípravu.

Domácí vývary, omáčky či vlastní demiglace jsou samozřejmostí. Restaurace vaří z lokálních produktů, ale řadu surovin take nakupuje přímo u dodavatelů ve Francii, Belgii a Německu. Ani jedna z restaurací není v centru města, což je jeden z faktorů, který umožňuje zachování vynikajícího poměru mezi vysokou kvalitou a přijatelnou cenou.

Restaurace Na Kopci i Na Konci jsou vyhledávaným místem milovníků kvalitní a poctivé gastronomie. www.nakopci.com

O uzeninách:

“Kvalitní uzenina do kuchyně rozhodně patří.”

Další zajímavé recepty z uzenin najdete na webu www.jaknavelkeveci.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama