návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřový bůček marinovaný ve fíkovém balzamikovém krému se zelným salátem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Vepřový bůček marinovaný v balzamiku
Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou Vepřový bůček marinovaný v balzamiku
Šťavnatý bůček získá neuvěřetelně lahodnou chuť díky nevšední marinádě z ochuceného balzamikového krému. Ta při pečení nádherně zkaramelizuje a promění maso v nadpozemskou dobrotu. A protože je maso dost tučné, podávejte k němu lehčí přílohu, jako je třeba křupavý zelný salát.

Postup

  1. Bůček nakrájejte na plátky široké 1 cm a vložte do pekáče. Fíkový balzamikový krém smíchejte s rozdrceným česnekem, 100 ml vody, tymiánem, osolte a opepřete. Marinádu nalijte na maso, překryjte alobalem a nechte (nejlépe přes noc) marinovat.
  2. Bůček pečte v troubě 45 minut na 170 °C, poté sundejte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení ještě asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.
  3. Jako příloha se hodí čerstvý zelný salát s balzamikovým krémem s pomerančem a citronem: zelí nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na tenké nudličky. Vše smíchejte s balzamikovým krémem, olejem a solí, nechte v chladničce asi 30 minut rozležet.

Vepřový bůček marinovaný v balzamiku  Foto:

Vepřový bůček marinovaný v balzamiku, foto: archiv Kalamáta Papadimitriou