návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřová žebra v rumové marinádě

Hodnoceno: 0x
nad 2 hodiny
Vepřová žebra v rumové marinádě
Autor: archiv Captain Morgan Vepřová žebra v rumové marinádě
Maso a vůně grilu k létu prostě patří. Přejděte od rožnění klobásek a klasického kuřecího k něčemu jinému – ano, na mysli máme vepřová žebra. Nenechte se odradit délkou přípravy, nejde o nic složitého!

Článek

11 receptů na šťavnatá žebra Foto:

11 receptů na šťavnatá žebra

Kdo rád "obíračku", rozhodně si z těchto receptů vybere! K těmto žebrům vám stačí jen krajíc kvalitního chleba a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi! Pokud by vám to...

Suroviny

Marináda:

Postup

  1. Vepřová žebra důkladně očistěte.
  2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu.
  4. Marináda: Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni.
  5. Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril.
  6. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut. Přendejte na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!