Suroviny
- vepřová žebra
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- chilli (mleté ) 1 lžíce
- sušený česnek 1 lžíce
- hořčice (mletá ) 1 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- mořská sůl 3 lžíce
- černý pepř 1 lžíce
Marináda
- hnědý cukr 1/2 hrnku
- kečup 1 hrnek
- rum (Captain Morgan Original Spiced Gold) 1/2 hrnku
- worcesterová omáčka 4 lžíce
- chilli (mleté ) 1 lžíce
- sušený česnek
- jablečný ocet 3 lžíce
- voda 1/2 hrnku
Článek
11 receptů na šťavnatá žebra
Kdo rád "obíračku", rozhodně si z těchto receptů vybere! K těmto žebrům vám stačí jen krajíc kvalitního chleba a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi! Pokud by vám to...
Postup přípravy
- Vepřová žebra důkladně očistěte.
- V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte. Předehřejte troubu na 180 °C.
- Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu.
- Marináda: Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni.
- Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril.
- Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut. Přendejte na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!