návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vanilková panna cotta s Campari želé

4 porce
do 1,5 hodiny
Vanilková panna cotta s Campari želé
Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka Vanilková panna cotta s Campari želé
Panna cotta, to je lahodný krém, vzniklý, jak italský název napovídá, povařením smetany. O její ztužení se postará želatina a výsledkem je hladký, hutný a velice lahodný dezert. Též velice variabilní.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Panna cotta

Campari želé:

Reklama

Postup

  1. Na panna cottu promíchejte v misce želatinu se 2 lžícemi smetany. Nechte 5 minut stát. Zbylou smetanu, moučkový cukr a vanilku uveďte v kastrolu na středním plameni do varu, přidejte nabobtnalou želatinu a promíchávejte, až se rozpustí. Panna cottu rozlijte do nádobek do objemu 185 ml a dejte ji chladit na 2 hodiny nebo až ztuhne.
  2. Na želé promíchejte v misce želatinu s vodou. Nechte ji 5 minut stát. Limonádu, Campari a cukr dejte do malého kastrůlku a na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se také rozpustí. Dejte stranou. Želé přelijte přes panna cottu a dejte asi na 1 hodinu do ledničky. Ztuhlou panna cottu vyklopte. 
  3. Prima tip: Panna cotta se lépe vyklopí z nádobky, když ji předem lehce vytřete chuťově neutrálním olejem.
Reklama

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama