Suroviny
- vejce 6 ks
- klobása chorizo 100 g
- brambory (menší, uvařené) 3 ks
- šalotka 2 ks
- citronová šťáva (z jednoho citronu)
- sůl
- pepř
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej
Postup přípravy
- Na jednu omeletu vyklepněte do misky 3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte.
- Na rozpálenou pánev dejte polovinu na kolečka nakrájeného choriza a polovinu uvařených brambor, nakrájených na plátky nebo kostičky.
- Krátce zprudka opečte a zalijte připravenou vaječnou směsí. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Omeletu nenechte propékat moc dlouho, nebyla by potom dobrá.
- Nyní v misce smíchejte najemno nakrájenou šalotku s nasekanou petrželkou, zakapejte pár kapkami olivového oleje a přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
- Trochu připravené směsi dejte na omeletu, srolujte ji od kraje pánve a přendejte na talíř. Stejným způsobem připravte i druhou omeletu.