reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Tvarohové řezy s mandarinkami
Autor: Pradobroty.cz Tvarohové řezy s mandarinkami

Tvarohové řezy s mandarinkami

Hodnoceno: 0x
Tento báječný dezert není moc sladký a je v něm jen trochu krupičky a žádná mouka. Jen si dejte pozor u loupání mandarinek, ať na nich nezbyde žádná bílá dužina a koláč po ní není hořký.
do 1,5 hodiny
10–12 porcí

reklama

A pokud nemáte doma zrovna mandarinky, použijte jiné měkké ovoce – bude dobrý i s meruňkami, nektarinkami, broskvemi, jahodami, malinami nebo borůvkami.

Suroviny (10–12 porcí)

reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C). Plech nebo pekáček (25 x 35 cm) lehce navlhčete a vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypte krupičkou).
  2. Jednu mandarinku přepulte a vymačkejte z ní šťávu. Ostatní mandarinky pečlivě oloupejte (aby na nich zbylo jen minimum bílé dužiny, pokud byste to neudělali, mandarinky v koláči budou hořké), vyjměte bílý střed a nakrájejte je na 5 mm silná kolečka.
  3. Do mísy vložte povolené máslo, cukr, citronovou kůru a špetku soli a šlehejte několik minut do krémové konzistence. Šlehejte dál a přidávejte po jednom vajíčka, následně i veškerý tvaroh, šťávu z mandarinky a vanilkový extrakt.
  4. Krupičku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte k těstu a naposledy rychle prošlehejte dohladka.
  5. Těsto naneste na plech a nahoru položte kolečka mandarinek. Vložte do trouby a pečte 30–40 minut.
  6. Krájejte a servírujte vychlazené.

Tvarohové řezy s mandarinkami  Foto: Tvarohové řezy s mandarinkami, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

reklama

reklama