návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tvarohová štola

Hodnoceno: 3x
do 1 hodiny
Tvarohová štola
Autor: FOODLOVER.CZ Tvarohová štola
Plánujete letos upéct štolu? Tak byste měli pomalu začít! :) S horkým kakaem je opravdu famózní a během svátečních chvil vám vykouzlí úsměv na tváři.

Postup

  1. Do mísy nasypejte mouku, kypřicí prášek, cukr, přidejte změklé máslo, mandle na plátky, citronovou kůru, sůl, vejce, tvaroh, rozinky a ovoce.
  2. Vše ručně propracujte v hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválejte obdélník, který stočte do tvaru štoly. Pokud by se štola zvrchu připalovala, zabalte ji a pečte v alobalu.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Ještě teplou štolu potřete máslem a zasypte moučkovým cukrem. Nejlépe chutná, když se uleží alespoň týden.

Foodlover
Tereza Boušková

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Související témata: štola , Sladké , Německá kuchyně