Suroviny
- hladká mouka 500 g
- vanilkový cukr 2 balíčky
- máslo (měkké ) 150 g
- mandlové plátky (jemné ) 100 g
- cukr krupice 180 g
- citronová kůra (bio ) z 1/2 citronu
- vejce 2 ks
- polotučný tvaroh (vanička )
- kandované ovoce 50 g
- sušené rozinky 50 g
- máslo (na finální potření)
- moučkový cukr (na finální potření)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Do mísy nasypejte mouku, kypřicí prášek, cukr, přidejte změklé máslo, mandle na plátky, citronovou kůru, sůl, vejce, tvaroh, rozinky a ovoce.
- Vše ručně propracujte v hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválejte obdélník, který stočte do tvaru štoly. Pokud by se štola zvrchu připalovala, zabalte ji a pečte v alobalu.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Ještě teplou štolu potřete máslem a zasypte moučkovým cukrem. Nejlépe chutná, když se uleží alespoň týden.
Vyzkoušejte také recept na klasickou máslovou vánočku podle návodného videoreceptu
Komlpetní recept najdete ZDE