Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tříbarevný čokoládový dort

12–15 porcí
do 2 hodin
Tříbarevný čokoládový dort
Tříbarevný čokoládový dort Autor: isifa.com
Tenhle dort je sice kalorická bomba, ale za tu chuť rozhodně stojí. A bude chutnat všem, protože čokoládu musí milovat snad každý.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C, u plynové na stupeň 5.
  2. Do větší mísy dejte máslo, mouku, cukr, vejce, vanilkový extrakt a mléko a uhněťte hladké těsto. Směs rozdělte do 3 misek. Do jedné vmíchejte bílou čokoládu a rovnoměrně ji rozložte na dno formy. Do druhé vmíchejte mléčnou čokoládu a rozložte do další formy, potom to samé udělejte s tmavou čokoládou a směs vložte do zbývající formy.
  3. Vložte formy do trouby, 2 na horní příčce, 1 na spodní. Pečte 25–30 minut, dokud jednotlivé díly nenakynou a nebudou na omak natvrdlé. Díl na spodní příčce trouby bude možná potřebovat 5 minut navíc, protože se neupekl stejně rychle jako ty na horní, záleží na typu trouby. Vyjměte z trouby a nechte ve formách stydnout asi 5 minut, potom korpusy vyndejte a dejte stranou úplně vychladnout.
  4. Poleva: Smetanu přiveďte do varu a přelijte jí nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a dokonale nesmísí. Doporučujeme použít tyčový mixér. Potom vmíchejte vanilkový extrakt a nechte směs vychladnout. Dokud bude směs ještě tekutá, vyšlehejte ji do konzistence na potírání.
  5. Díl z bílé čokolády dejte na talíř a namázněte trochou polevy, navrch položte díl z mléčné čokolády. Opět jej namažte trochou polevy a navrch položte díl z tmavé čokolády. Zbytek polevy namažte navrch a strany dortu. Na ozdobu posypte hvězdičkami z bílé čokolády. Až do podávání uchovejte dort v chladnu.
  6. PRIMA TIP: Jednotlivé díly dortu, zabalené jednotlivě, můžete uchovat v mrazáku i 3 měsíce. Před potíráním polevou, nechte díly pomalu rozmrznout. Nedoporučujeme zamrazit celý hotový dort.
Reklama

Tříbarevný čokoládový dort  Foto: isifa.com

Tříbarevný čokoládový dort. Foto: isifa.co

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama