reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstoviny s rajčaty v jednom hrnci
Autor: Klára Michalová Těstoviny s rajčaty v jednom hrnci

Těstoviny s rajčatovou omáčkou v jednom hrnci

Hodnoceno: 90x
Je to taková malá revoluce. Uvařit těstoviny a omáčku najednou zní trošku šarlatánsky, ale opravdu to funguje. Ideální třeba na chalupě nebo na studentské koleji nebo když si jednoduše chcete ulehčit život :)
do 30 minut
4 porce

Tento recept uveřejnila na svém webu Martha Stewart a netrvalo dlouho a stal se hitem internetu a stále se objevují nové variace. Když jsem na něj narazila poprvé, hned mě zaujal. Jednoduše proto, že něco takového by mě asi nenapadlo, a i když si ráda s omáčkami na těstoviny vyhraju, tento způsob má také něco do sebe. Nejenže ušetříte nádobí i čas, ale při vaření se chuť rajčat a koření vsákne do těstovin a výsledný pokrm má mnohem kompaktnější chuť.

Pravda je, že pro výsledek je velmi důležitý poměr surovin a vody, aby se dostatečně vsákla nebo aby jí naopak nebylo málo. Každé těstoviny se vaří jinak dlouho, obsah plechovky s rajčaty je také důležitý, v některé je víc rajčat a méně šťávy, u některých naopak... Takže je potřeba při vaření těstoviny sledovat a případně tekutinu pár minut před koncem vaření odebrat nebo naopak trochu přilít. Já jsem vařila v novém hrnci od GreenPan a šlo to skvěle, nic se nemá šanci přichytit a baví mě ta skleněná poklice, kterou je do hrnce dobře vidět :) Hlavně hlídejte, aby pasta byla pěkně al dente.

Uvedené množství tedy berte trochu orientačně, chce to vyzkoušet a poměry si upravit podle vámi zvolených surovin. A nebojte se experimentovat, místo konzervovaných lze samozřejmě použít i čerstvá rajčata. Pro výraznější chuť přidejte třeba sušená rajčata nebo olivy.

Těstoviny s rajčaty v jednom hrnci  Foto: Klára Michalová

Těstoviny s rajčaty v jednom hrnci. Foto: Klára Michalová

 

reklama

reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte na půl přelomené těstoviny, plechovku rajčat, na tenké měsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, otrhané lístky bazalky. Zalijte vodou a zasypte chilli kořením, oreganem, solí a pepřem a nakonec zakapejte olivovým olejem.
  2. Přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a pod poklicí nechte vařit asi 10 minut, každé 2 minuty promíchejte a zkontrolujte množství tekutiny. Ke konci vaření by už měla být tekutina téměř všechna vsáknuta do těstovin, pokud je jí v hrnci pořád hodně, odeberte ji lžící. Pokud je jí naopak málo a těstoviny se začínají přichytávat, trošku vody přilijte. Těstoviny nepřevařte, hlídejte je, aby zůstaly al dente!
  3. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem, před servírováním ještě jednou promíchejte. Na talíři zakápněte kapkou olivového oleje a zasypte strouhaným parmezánem.

Těstoviny s rajčaty v jednom hrnci  Foto: Klára Michalová

Těstoviny s rajčaty v jednom hrnci. Foto: Klára Michalová

Zdravé vaření s nádobím GreenPan™

Vařte zdravě s GreenPan™

reklama