zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva
Autor: Mikuláš Gottwald Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva

Hodnoceno: 0x
Srdce není zrovna kus masa, který bychom doma vařili často, ale je to škoda. Srdce je sval a díky tomu je jeho maso velmi kvalitní. Vyzkoušejte výborný recept na telecí srdce v podání šéfkuchaře Petra Hajného.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Opláchnuté telecí srdce dáme vařit do osolené vody společně s polovinou kořenové zeleniny, divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem a šalvějí. Přivedeme k varu a nadále vaříme pouze na mírném ohni do měkka.
  2. Zbytek kořenové zeleniny a ranného zelí nakrájíme na kostičky a spaříme v horké vodě asi 2 minuty.
  3. Pak zeleninu orestujeme na másle společně s česnekem, zastříkneme bílým vínem, přidáme nasekanou petržel a lehce podusíme. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Najemno nakrájenou šalotku orestujeme do zlatova a zalijeme jí vývarem a pivem, svaříme zhruba na polovinu a přidáme smetanu. Vaříme ještě cca 15 minut do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva, foto: Mikuláš Gottwald

reklama