Suroviny
- svatojakubské mušle
 - žampiony
 - rukola
 - šalotka 1/2 ks
 - česnek 1/2 stroužku
 - telecí šťáva
 - balzamikový ocet
 - máslo
 - ořechový olej
 - olivový olej
 - petrželka
 - sůl
 - pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Mušle vyloupejte a očistěte. V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.
 - Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou.
 - Na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mušle s trochou másla. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit.
 - Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.