zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Steak z vepřové panenky s pečeným celerem
Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou Steak z vepřové panenky s pečeným celerem

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem

Hodnoceno: 2x
Vepřová panenka má velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou. Pečený celer získá úplně jinou - oříškovou chuť, která ještě lépe vynikne s tmavým balzamikem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Vepřovou panenku nasolte, okořeňte najemno nasekanými bylinkami a nechte odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečte ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopékejte v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracejte, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.
  2. Celer oloupejte, nakrájejte na větší kusy a společně s tymiánem, solí, olejem a stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájejte na menší kousky, které orestujte na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.
  3. Jako přílohu podávejte pyré ze sladkých brambor nebo bramborovou kaši.

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem  Foto:

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem, foto archiv Kalamáta Papadimitriou

reklama