Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spezzatino
Tak trochu jiný guláš, to je italský pokrm Spezzatino.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 3 lžíce
- hovězí kližka bez kosti a na kostky cca 900 g
- šalotka, pokrájená 2 ks
- česnek, nadrobno 2 stroužky
- suché bílé vino 1 hrnek
- drcená rajčata 2 hrnky
- hovězí vývar 1–2 hrnky
- sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 1 lžička
- sůl, pepř
- mražený hrášek cca 250 g
- brambory, oloupané a na kostky 450 g
- hladkolistá petrželka, pokrájená
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso a orestujte ho dohněda na středně vysokém plameni.
- Vyndejte z kastrolu a osušte na papírové utěrce. Přilijte zbylý olej, přisypejte šalotku, česnek a restujte doměkka.
- Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
- Přiveďte k varu a přidejte orestované maso. Zakryjte poklicí a pozvolna vařte asi 1 a 1/4 hodiny – občas promíchejte.
- Po uplynutí doby přisypejte brambory a vývar, pokud je omáčka příliš hustá. Povařte dalších 20 minut, dokud není maso naprosto měkké. Hrášek přidejte 5 minut před koncem. Dochuťte a zasypejte petrželkou.