návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Spezzatino

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Spezzatino
Autor: profimedia.cz Spezzatino
Tak trochu jiný guláš, to je italský pokrm Spezzatino.

Postup

  1. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso a orestujte ho dohněda na středně vysokém plameni.
  2. Vyndejte z kastrolu a osušte na papírové utěrce. Přilijte zbylý olej, přisypejte šalotku, česnek a restujte doměkka.
  3. Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
  4. Přiveďte k varu a přidejte orestované maso. Zakryjte poklicí a pozvolna vařte asi 1 a 1/4 hodiny – občas promíchejte.
  5. Po uplynutí doby přisypejte brambory a vývar, pokud je omáčka příliš hustá. Povařte dalších 20 minut, dokud není maso naprosto měkké. Hrášek přidejte 5 minut před koncem. Dochuťte a zasypejte petrželkou.