Recept, který proslavil tento stát po celých Státech a prostřednictvím známého řetězce i po celém světě, je velmi jednoduchý. Postarejte se ovšem o skvělou kvalitu všech surovin, pak si ho jistě zařadíte do repertoáru stejně jako celá Amerika.
4 porce
30 minut
americká
Suroviny
velké kuře, nejlépe z biochovu, rozdělené na 8 dílů
1 ks
Porce kuřete dejte do větší, nejlépe porcelánové mísy, zalijte podmáslím a přikryté uložte na několik hodin nebo ideálně přes noc do chladu. Maso zkřehne a získá výbornou chuť.
Tuk nebo tuky rozehřejte na středním stupni ve vyšším silnostěnném kastrolu – potřebujete vyšší vrstvu, aby kuře při smažení plavalo.
Mouku vsypte do silného (nebo dvojitého) papírového sáčku – papír je důležitý, na plastový sáček se mouka lepí. Dochuťte ji paprikou, solí a větším množstvím pepře. Do sáčku vložte odkapané, ale vlhké kousky kuřete a potřásáním je důkladně obalte v moučné směsi.
Obalené kousky vkládejte do horkého tuku tak, abyste kastrol nepřeplnili. Nejprve smažte kousky s tmavším masem a kůží dolů. Kuře musí být ze všech stran zlatohnědé, křupavé a uvnitř šťavnaté. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a kuře ihned podávejte. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a lehký salát, třeba z čerstvého zelí a mrkve s jednoduchou octovou nebo jogurtovou zálivkou, slavný „coleslaw“.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.