reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Slávky zapékané s nádivkou
Autor: Johana Pošová Slávky zapékané s nádivkou

Slávky zapékané s nádivkou

Hodnoceno: 0x
Jemná chuť slávek a jednoduchost jejich přípravy bývá pro suchozemského našince objevem. Vydejte se na chuťový průzkum!
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Očištěné slávky v hrnci podlijte vínem a přidejte česnek. Uveďte do varu a na mírném plameni pod pokličkou povařte 5–8 minut, až se mušle otevřou. Ty, které se neotevřely, vyhoďte. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  2. Promíchejte strouhanku, petržel, česnek, olej, bílek a šalvěj, směs osolte, opepřete a přidejte trochu chilli. Z každé mušle odstraňte volnou prázdnou lasturu a vzniklou nádivku naneste na lasturu s mušlí, rozložte je na plech, vložte do trouby a pečte 8 až 10 minut, až nádivka zpevní.

Slávky zapékané s nádivkou  Foto: Slávky zapékané s nádivkou, foto: Johana Pošová

reklama