Nádivka
- strouhanka 1 hrnek
- hladkolistá petržel 1 hrst
- česnek 3 stroužky
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- bílek 1 ks
- šalvěj 1 snítka
- sůl
- chilli
Postup přípravy
- Očištěné slávky v hrnci podlijte vínem a přidejte česnek. Uveďte do varu a na mírném plameni pod pokličkou povařte 5–8 minut, až se mušle otevřou. Ty, které se neotevřely, vyhoďte. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Promíchejte strouhanku, petržel, česnek, olej, bílek a šalvěj, směs osolte, opepřete a přidejte trochu chilli. Z každé mušle odstraňte volnou prázdnou lasturu a vzniklou nádivku naneste na lasturu s mušlí, rozložte je na plech, vložte do trouby a pečte 8 až 10 minut, až nádivka zpevní.