návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Skořicoví šneci – Kanelbullar

12 porcí
do 2 hodin
Skořicové šneci - Kanelbullar
Skořicové šneci - Kanelbullar Autor: Výpečky.com
Tento recet na sladké skořicové šneky pochází ze Švédska. A rozhodně si na nich pochutnáte.
Reklama

Suroviny (12 porcí)

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, sůl a kardamon.
  2. Mléko ohřejte na 37 stupňů, pak ho odstavte z plotny a rozdrobte do něj kvasnice.
  3. Vše dobře promíchejte a nalijte do směsi másla.
  4. Pak postupně přidávejte mouku a vše vypracujte do mírně lepivého těsta. S moukou opatrně, když dáte příliš mnoho mouky, výrobky budou příliš suché. Ideální konzistence je, když se těsto maličko lepí na prsty.
  5. Těsto přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo asi 45 minut.
  6. Mezitím si v hrnci rozpustěte máslo, přidejte cukr, skořici a kardamon. Hotovou směs dejte zatuhnout do lednice.
  7. Když těsto vykyne, vyválejte plát cca. 40 x 50 cm. Po celé ploše na něj rozetřete náplň.
  8. Těsto přeložte jako dopis, aby na sobě ležely tři vrstvy (jako při skládání dopisního papíru).
  9. Pak těsto nakrájejte na proužky asi 3 cm široké. Každý proužek těsta zatočte kolem prstu do podoby uzlu tak, aby konce byly schovány dole.
  10. Na závěr všechny šneky nechte na plechu vykynout ještě půl hodiny.
  11. Troubu předehřejte na 250 stupňů, potřete šneky vajíčkem a posypte cukrem.
  12. Šneky pečte asi 10 minut.
Reklama

Skořicové šneci - Kanelbullar Foto: Výpečky.com

Skořicoví šneci – Kanelbullar. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama