Najděte si recept
Na co máte chuť?

Skořicoví šneci – Kanelbullar
Tento recet na sladké skořicové šneky pochází ze Švédska. A rozhodně si na nich pochutnáte.
do 2 hodin
12 porcí
Suroviny (12 porcí)
- změklé máslo 75 g
- cukr krystal 45 g
- Sůl 1 větší špetka
- Kardamon 1 lžička
- Mléko 250 ml
- čerstvé kvasnice 35 g
- hladká mouka 400 g
Náplň:
- Máslo 75 g
- cukr krystal 45 g
- mletá skořice 1 lžíce
- Kardamon 1 větší špetka
Na potírání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, sůl a kardamon.
- Mléko ohřejte na 37 stupňů, pak ho odstavte z plotny a rozdrobte do něj kvasnice.
- Vše dobře promíchejte a nalijte do směsi másla.
- Pak postupně přidávejte mouku a vše vypracujte do mírně lepivého těsta. S moukou opatrně, když dáte příliš mnoho mouky, výrobky budou příliš suché. Ideální konzistence je, když se těsto maličko lepí na prsty.
- Těsto přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo asi 45 minut.
- Mezitím si v hrnci rozpustěte máslo, přidejte cukr, skořici a kardamon. Hotovou směs dejte zatuhnout do lednice.
- Když těsto vykyne, vyválejte plát cca. 40 x 50 cm. Po celé ploše na něj rozetřete náplň.
- Těsto přeložte jako dopis, aby na sobě ležely tři vrstvy (jako při skládání dopisního papíru).
- Pak těsto nakrájejte na proužky asi 3 cm široké. Každý proužek těsta zatočte kolem prstu do podoby uzlu tak, aby konce byly schovány dole.
- Na závěr všechny šneky nechte na plechu vykynout ještě půl hodiny.
- Troubu předehřejte na 250 stupňů, potřete šneky vajíčkem a posypte cukrem.
- Šneky pečte asi 10 minut.
Skořicoví šneci – Kanelbullar. Foto: Výpečky.com
Milujeme Výpečky!
Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.
Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.