Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sezamový kapr
Suroviny (4 porce)
- porcovaný kapr 800 g
- Med 2 lžíce
- ocet balzamiko 2 lžičky
- sójová omáčka kikkoman 2 lžíce
- nastrouhaný čerstvý zázvor 2 lžičky
- Olivový olej
- sezamová semínka
- Sůl
- čerstvě namletý čtyřbarevný pepř
Postup
- Smícháme med, balzamikový ocet, sójovou omáčku, zázvor. Směsí potřeme osolenou a opepřenou rybu a necháme nejméně hodinu odležet.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybí porce z obou stran zvolna osmažíme. Na talíři rybu posypeme sezamovými semínky.
- Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninovou oblohu.
Sezamový kapr Foto: Sladkovodní kuchařka
Sladkovodní kuchařka
Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?
Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.
Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.
Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.