reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Sezamový kapr
Autor: Sladkovodní kuchařka Sezamový kapr

Sezamový kapr

Hodnoceno: 0x
Dopřejte si kapra nejen o Vánocích. Naložte tuto sladkovodní pochoutku do sezamu, zázvoru a sójové omáčky a budete překvapeni, jak skvěle to zafunguje.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Smícháme med, balzamikový ocet, sójovou omáčku, zázvor. Směsí potřeme osolenou a opepřenou rybu a necháme nejméně hodinu odležet.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybí porce z obou stran zvolna osmažíme. Na talíři rybu posypeme sezamovými semínky.
  3. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninovou oblohu.

Sezamový kapr Foto:

Sezamový kapr                                                                                   Foto: Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

 

reklama