Suroviny
- těstoviny (serpentini) 400 g
- klobása chorizo 100 g
- žlutá paprika 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčata (z plechovky) 500 ml
- olivový olej 1 lžíce
- smetana 150 ml
- parmazán 80 g
- bazalka (lístky )
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- V hrnci na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou klobásku, přidejte nasekaný česnek a proužky ze žluté papriky.
- Po dvou minutách zalijte rajčaty a vše provařte asi pět minut.
- Dochuťte solí a pepřem. Hotovou omáčku zjemněte smetanou a nechte zhoustnout.
- Do takto připraveného základu vmíchejte těstoviny a vše prohřejte. Podávejte s lístky bazalky a hoblinkami z parmazánu.