Suroviny
- pohankové vločky 140 g
- slunečnicová semínka 100 g
- dýňová semínka 40 g
- lněná semínka 90 g
- neloupané mandle 60 g
- chia seminka 2 lžíce
- psyllium 4 lžíce
- Sůl 1 lžička
- Voda 350 ml
- rostlinný olej 3 lžíce
- rýžový sirup 1 lžíce
- melasa 1 lžička
Další originální recepty bez lepku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Postup přípravy
- Pohankové vločky rozmixujte najemno. Nasypte je do mísy a smíchejte se všemi suchými ingrediencemi. V druhé nádobě smíchejte vodu, olej, sirup a melasu a přilijte k suchým ingrediencím. Důkladně promíchejte, až vznikne velmi lepkavé těsto. Pokud je hmota příliš drobivá, přidejte 1–2 lžičky vody.
- Směs přeneste do formy na chlebíček a nechte přes den odležet v lednici. Formu s těstem vyjměte a nechte 30 minut stát na lince, aby těsto nedostalo v troubě teplotní šok. Troubu předehřejte na 175 °C, vložte chléb a pečte 30 minut.
- Opatrně ho vyklopte z formy a postavte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ještě zhruba 30 minut, až na poklep zní dutě. Vyjměte a nechte zcela vychladnout.