návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Pestrobarevná čočková polévka

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Pestrobarevná čočková polévka
Autor: Klára Michalová Pestrobarevná čočková polévka
Tahle polévka je plná chutí, vůní a barev, žádná minimalistka :) Nebojte se s ní volně experimentovat! Můžete přidat uzenou slaninu nebo paprikovou klobásu. Stejně dobrá je i s fazolemi nebo s cizrnou. A zeleninu volně měňte podle stavu své lednice nebo zahrady :)

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahněte nahrubo nasekanou cibuli. Po chvíli přihoďte nasekaný česnek, na kostičky nakrájené mrkve a kousek bulvového celeru (nebo jeden řapík). Nechte orestovat a pak přidejte rajský protlak, uzenou papriku, římský kmín, vše promíchejte, nechte rozvonět a zalijte horkou vodou.
  2. Do hrnce dejte brambory, máslovou dýni a cuketu nakrájené na malé kostičky. Ještě přidejte nadrobno nakrájená cherry rajčátka, osolte, dochuťte saturejkou a přihoďte bobkové listy.
  3. Po deseti minutách vaření vsypte do hrnce slitou plechovku čočky (nebo na začátku varu do polévky vsypte ½ hrnku červené čočky).
  4. Když budou brambory a mrkev měkké, vhoďte do polévky sekaný listový špenát (čerstvý nebo mražený), nasekaný medvědí česnek a vlijte vinný ocet. Nechte přejít varem a servírujte.

Pestrobarevná čočková polévka  Foto: Pestrobarevná čočková polévka, foto: Klára Michalová