S Klárou v kuchyni: Fazolová pánev s klobásou, vejci a zeleninou

Moje hodnocení
6x

Super rychlá večeře, kterou vykouzlíte ze zásob v lednici a ve spíži. Jako základ se hodí mít doma pohotovostní plechovku fazolí v tomatě. K nim pak přidejte pár surovin, které najdete v lednici a několik vajíček. Během chvíle připravíte plnohodnotné jídlo, na kterém si pochutnáte.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • olej 1 lžíce
  • pikantní papriková klobása 1/2 nožičky
  • hlíva ústřičná 1 menší trs
  • menší cuketa 1/2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • uzená paprika 1/2 lžičky
  • sušená saturejka 1/2 lžičky
  • horká voda 50 ml
  • fazole v tomatě 1 plechovka (400 g)
  • ajvar 1 plná lžíce
  • sůl
  • drcené chilli
  • vejce 4 ks
  • čerstvý koriandr

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi (průměr 24 cm) na oleji orestujte na kostičky nakrájenou klobásu, hlívu nakrájenou na tenké proužky a cuketu na čtvrtkolečka. Po chvíli přidejte rozdrcený česnek a poté zasypte uzenou paprikou a saturejkou. Nechte krátce rozvonět a zalijte panákem horké vody.
  2. Přimíchejte fazole v tomatě (já nejraději používám značku Heinz bez přidaného cukru) a velkou lžíci ajvaru. Dochuťte solí a drceným chilli.
  3. Ve fazolové směsi udělejte vařečkou 4 důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev napůl přikryjte pokličkou nebo alobalem a nechte vařit asi 5 minut, až bude bílék tuhý a žloutek stále tekutý.
  4. Posypte čerstvým koriandrem, rozdělte na dva talíře a servírujte.

PRIMA TIP: Nebojte se tento recept upravovat podle stavu zásob. Základem jsou fazole v tomatě a vejce, ostatní ingredience se dají obměňovat. Zkuste místo klobásky použít slaninu nebo trochu mletého masa, ale maso můžete i úplně vynechat. Hrát si můžete i se zeleninou – hodí se papriky, žampiony, lilek, kadeřávek, fenykl...

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty