Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Vejce z trouby
Rychlá vajíčka z trouby
Stačí pár obyčejných ingrediencí a malé zapékací mističky a můžete vytvořit královskou snídani, která na vašeho partnera určitě zapůsobí. Ideální pokrm pro líné nedělní dopoledne...
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- Vejce 2 ks
- Šunka 4 plátky
- malá rajčátka 3 ks
- sýr Brie 60 g
- Olivový olej 1 lžíce
- máslo na vymazání pečicí mísy
- smetana ke šlěhání 2 lžíce
- čerstvá bazalka 10 lístků
- Česnek 4 nevyloupané stroužky
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rajčátka si nakrájejte na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte v troubě přibližně 10 minut.
- Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno vyskládejte kousky sýru brie.
- Rozdělte vejce – žloutky dejte stranou a bílky vyšlehejte spolu se smetanou. Osolte, opepřete a nalijte do misky. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte je do misky s vyšlehanými bílky se smetanou a nakonec vše ozdobte dvěma zbylými žloutky a pár lístky bazalky.
- Pečte v předehřáté troubě 10–15 minut. Podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými tousty.
Když vaří táta
Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.
A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!