Suroviny
- tolstolobik (uzený ) 200 g
- lučina 200 g
- majonéza 50 g
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- citronová šťáva
- mletý kmín
- červená řepa (lístky )
- chléb
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Uzeného tolstolobika natrhejte na menší kousky. Vložte ho do misky, ale trochu rybího masa nechte stranou na ozdobu. Potom přidejte lučinu, majonézu, hořčici, sůl, pepř a drcený kmín a dobře promíchejte.
- Plátky chleba opečte dokřupava na grilu nebo v toustru z obou stran.
- Pomazánku rovnoměrně rozetřete na topinky a posypte zbytkem tolstolobika. Na chleba poklaďte mladé lístky řepy. Celé zakápněte citronovou šťávou.
PRIMA TIP: Na přípravu pomazánky jsme použili uzeného tolstolobika původem z chovů v podhůří Šumavy, loňského vítěze ocenění Regionální potravina v Plzeňském kraji. Ryba je rovnou naporcována na podkovy a naložena v solném láku bez jakýchkoliv konzervantů a ochucovadel. K uzení se využívá kouř z bukového dřeva. A kdo stojí za výrobou této pochoutky? Zpracovna ryb Klatovy, a. s., jeden z předních zpracovatelů sladkovodních a mořských ryb u nás. www.zpracovnarybklatovy.cz