Regionální potravina

Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika

Moje hodnocení
7x

Znáte tolstolobika? Jedná se o sladkovodní rybu z čeledi kaprovitých, která se skvěle hodí také do pomazánky z lučiny, majonézy, hořčice a koření. Skvělá varianta k tradiční uzené makrele...

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uzeného tolstolobika natrhejte na menší kousky. Vložte ho do misky, ale trochu rybího masa nechte stranou na ozdobu. Potom přidejte lučinu, majonézu, hořčici, sůl, pepř a drcený kmín a dobře promíchejte.
  2. Plátky chleba opečte dokřupava na grilu nebo v toustru z obou stran.
  3. Pomazánku rovnoměrně rozetřete na topinky a posypte zbytkem tolstolobika. Na chleba poklaďte mladé lístky řepy. Celé zakápněte citronovou šťávou.

PRIMA TIP: Na přípravu pomazánky jsme použili uzeného tolstolobika původem z chovů v podhůří Šumavy, loňského vítěze ocenění Regionální potravina v Plzeňském kraji. Ryba je rovnou naporcována na podkovy a naložena v solném láku bez jakýchkoliv konzervantů a ochucovadel. K uzení se využívá kouř z bukového dřeva. A kdo stojí za výrobou této pochoutky? Zpracovna ryb Klatovy, a. s., jeden z předních zpracovatelů sladkovodních a mořských ryb u nás. www.zpracovnarybklatovy.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty