zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika
Autor: Regionální potravina Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika

Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika

Hodnoceno: 6x
Znáte tolstolobika? Jedná se o sladkovodní rybu z čeledi kaprovitých, která se skvěle hodí také do pomazánky z lučiny, majonézy, hořčice a koření. Skvělá varianta k tradiční uzené makrele...
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Uzeného tolstolobika natrhejte na menší kousky. Vložte ho do misky, ale trochu rybího masa nechte stranou na ozdobu. Potom přidejte lučinu, majonézu, hořčici, sůl, pepř a drcený kmín a dobře promíchejte.
  2. Plátky chleba opečte dokřupava na grilu nebo v toustru z obou stran.
  3. Pomazánku rovnoměrně rozetřete na topinky a posypte zbytkem tolstolobika. Na chleba poklaďte mladé lístky řepy. Celé zakápněte citronovou šťávou.

PRIMA TIP: Na přípravu pomazánky jsme použili uzeného tolstolobika původem z chovů v podhůří Šumavy, loňského vítěze ocenění Regionální potravina v Plzeňském kraji. Ryba je rovnou naporcována na podkovy a naložena v solném láku bez jakýchkoliv konzervantů a ochucovadel. K uzení se využívá kouř z bukového dřeva. A kdo stojí za výrobou této pochoutky? Zpracovna ryb Klatovy, a. s., jeden z předních zpracovatelů sladkovodních a mořských ryb u nás. www.zpracovnarybklatovy.cz

Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika
Autor: Regionální potravina Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika
Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika
Autor: Regionální potravina Rybí pomazánka z uzeného tolstolobika

reklama