Suroviny
- květák (středně velký ) 1/2 ks
- brokolice (větší ) 1 ks
- hlávkové zelí (menší ) 1/2 ks
- cibule 1/2 ks
- sádlo (domácí nebo ghí ) 1 lžíce
- losos (divoký ) 300 g
- hovězí vývar 250 g
- hrášek 80 g
- mrkev 1 ks
- kokosová voda (kokosové aminos) 1 lžíce
- parmazán (k podávání)
- hladkolistá petržel (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
30 super nových receptů z čerstvého lososa
Losos je u nás nejoblíbenější ryba, dávno překonal tradičního kapra nebo pstruha. A není se čemu divit – příprava je rychlá, jednoduchá a maso lososa skýtá mnoho možností,...
Postup přípravy
- Růžičky květáku a brokolice po částech rozmixujte v mixéru typu kutr na malé, jako rýže vypadající kousky zeleniny. Zelí nakrájejte na menší kousky a zopakujte stejný postup jako u brokolice a květáku.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna ji opékejte na středním stupni na rozehřátém ghí nebo sádle dozlatova. Lososa nakrájejte na kostičky, vsypte ho k cibuli a restujte zhruba 3 minuty. Přidejte zeleninovou rýži, promíchejte a smažte dalších 5 minut.
- Mezitím uvařte v jiném hrnci ve vroucí vodě hrášek a očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky.