Suroviny
- středně velký květák 1/2 ks
- větší brokolice 1 ks
- menší hlávka zelí 1/2 ks
- Cibule 1/2 ks
- ghí nebo domácí sádlo 1 lžíce
- divoký losos 300 g
- hovězí vývar 250 g
- Hrášek 80 g
- mrkev 1 ks
- kokosové aminos 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- parmazán k podávání
- hladkolistá petržel k podávání
Článek
30 super nových receptů z čerstvého lososa
Losos je u nás nejoblíbenější ryba, dávno překonal tradičního kapra nebo pstruha. A není se čemu divit – příprava je rychlá, jednoduchá a maso lososa skýtá mnoho možností,...
Postup přípravy
- Růžičky květáku a brokolice po částech rozmixujte v mixéru typu kutr na malé, jako rýže vypadající kousky zeleniny. Zelí nakrájejte na menší kousky a zopakujte stejný postup jako u brokolice a květáku.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna ji opékejte na středním stupni na rozehřátém ghí nebo sádle dozlatova. Lososa nakrájejte na kostičky, vsypte ho k cibuli a restujte zhruba 3 minuty. Přidejte zeleninovou rýži, promíchejte a smažte dalších 5 minut.
- Mezitím uvařte v jiném hrnci ve vroucí vodě hrášek a očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky.