Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rigatoni s vepřovým ragú

4 porce
do 2 hodin
Rigatoni s vepřovým ragú
Rigatoni s vepřovým ragú Autor: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie
Ragú je nejlepší připravit den předem a nechat ho uležet. Já to musím dělat tajně, protože jakmile Ema zjistí, že je v hrnci ragú, chodí ujídat. Namáčí chleba, obírá maso... Pak se k plotně postaví kluci a je vymalováno.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V silnostěnném hrnci s těžkým dnem rozpalte olej, pak na něm ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Vyjměte ho a na oleji opečte cibuli pěkně dozlatova. Přilijte víno a chvíli provářejte, aby se odpařil alkohol. Pak vmíchejte rajčata a passatu, do hrnce vraťte maso a na mírném plameni vařte minimálně 1,5 hodiny, aby maso změklo. Je-li to nutné, přilijte vždy trochu vody.
  2. Rozpadající se maso oberte od kostí – natrhejte ho do omáčky, vmíchejte bazalkové lístky a vše podle chuti osolte a opepřete.
  3. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je vmíchejte do omáčky. Podávejte posypané parmazánem.
Reklama

Rigatoni s vepřovým ragú  Foto:

Rigatoni s vepřovým ragú, foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova

Karolina Konečná

Kuchařka z ostrova 2 Foto:

Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně.

Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spousta místních jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré.

Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii – od místních hospodyněk, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy od ryb přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti.

Koupíte v obchodní síti nebo na e-shopu www.kucharkazostrova.cz

Další recepty z této kuchařky a k tomu osobní reportáž autorky po ostrově Sardinie, včetně tipů, co jíst, co nakoupit a kam se podívat, najdete v letním čísle časopisu Prima Fresh, které je právě v prodeji:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama