Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Retro moučník: Citronová babeta

1 plech porce
do 1 hodiny
Citronová babeta
Citronová babeta Autor: Slepičárna blog
Základní surovinou pro retro buchtu Babeta jsou samozřejmě citrony. Zároveň si ji můžete dochutit zázvorem, ale není to nutné. Tento moučník se každopádně perfektně hodí k odpolednímu čaji.
Reklama

Článek

Honzovy makové a tvarohové buchty Foto:

Buchty a koláče jako základ domácí kuchařky

V sobotní lekci praktického domácího vaření představila Karolína rodinný recept na buchty plněné čokoládou. Právě na takové sladkosti byly české ženy expertkami. Ne každé...
Reklama

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem, kůrou a šťávou z citronu utřete v robotu.
  2. Přidejte propasírovaný zázvor (nebo taky ne) a plnotučné mléko. Vyšlehejte.
  3. Poté postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte olej. Z bílků vyšlehejte sníh. A ten pak opravdu zlehka zapracujte do těsta.
  4. Plech vymažte olejem a vysypte moukou. Předehřejte troubu na 170 °C.
  5. Na plech rovnoměrně rozlijte těsto. Pečte dozlatova, asi 40 minut. Vyndejte na mřížku, nechte trošku vychladnout a pak zasypte moučkovým cukrem.
Reklama

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama