reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Citronová babeta
Autor: Slepičárna blog Citronová babeta

Retro moučník: Citronová babeta

Hodnoceno: 5x
Základní surovinou pro retro buchtu Babeta jsou samozřejmě citrony. Zároveň si ji můžete dochutit zázvorem, ale není to nutné. Tento moučník se každopádně perfektně hodí k odpolednímu čaji.
do 1 hodiny
1 plech porce

Článek

Honzovy makové a tvarohové buchty Foto:

Buchty a koláče jako základ domácí kuchařky

V sobotní lekci praktického domácího vaření představila Karolína rodinný recept na buchty plněné čokoládou. Právě na takové sladkosti byly české ženy expertkami. Ne každé...

reklama

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem, kůrou a šťávou z citronu utřete v robotu.
  2. Přidejte propasírovaný zázvor (nebo taky ne) a plnotučné mléko. Vyšlehejte.
  3. Poté postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte olej. Z bílků vyšlehejte sníh. A ten pak opravdu zlehka zapracujte do těsta.
  4. Plech vymažte olejem a vysypte moukou. Předehřejte troubu na 170 °C.
  5. Na plech rovnoměrně rozlijte těsto. Pečte dozlatova, asi 40 minut. Vyndejte na mřížku, nechte trošku vychladnout a pak zasypte moučkovým cukrem.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

reklama