reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Raw pohankovo-ořechová kaše
Autor: Cherries On Top Raw pohankovo-ořechová kaše

Raw pohankovo-ořechová kaše

Hodnoceno: 0x
Tahle kaše je naprostá energetická bomba, po které pěkných pár hodin nebudete mít hlad. Určitě použijte výrazné ořechy, protože oříšková chuť je v tomhle případě dominantní. Hodně důležité je nechat pohanku i ořechy nasáknout přes noc, v pohodě je pak rozmixujete a mají krémovější konzistenci.
do 10 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Pohanku a ořechy zalijte studenou vodou a nechte přes noc namáčet při pokojové teplotě.
  2. Druhý den ráno vodu slijte a pohanku s ořechy přesuňte do mixéru. Přidejte pokrájené jablko (i se slupkou), pomerančový džus, javorový sirup a půl lžičky kardamomu. Mixujte tak minutu až dvě, až dosáhnete jemné krémové konzistence.
  3. Podávejte s čerstvým ovocem a nějakým tím sirupem nebo medem :)

Raw pohankovo-ořechová kaše  Foto:

Raw pohankovo-ořechová kaš, foto: Cherries on Top

cherries on topTřešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

reklama