Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rajčata plněná masem
Plněná rajčata jsou skvělá nastudeno jako předkrm, ale můžete je připravit i pečená a plněná masovou směsí. V tom případě z nich podle našeho receptu vykouzlíte výtečnou lehkou večeři.
do 1 hodiny
5 porcí
Suroviny (5 porcí)
- čerstvá rajčata 15 ks
- Máslo
- mlěté hovězí maso 200 g
- mleté telecí maso 200 g
- Knorr Bohatý bujón Kuřecí 1 kalíšek
- Cibule 1 ks
- Zakysaná smetana 200 ml
- čerstvá pažitka, nasekaná 1 malý svazek
- Rýže 5 lžic
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Odřízněte vršky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži.
- Na pánvi usmažte cibuli dohněda, přidejte maso. Smažte několik minut, poté přidejte sklenici vody a Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Dochuťte pepřem a duste cca 15 minut do chvíle, kdy maso bude měkké. Přidejte uvařenou sypkou rýži a zamíchejte.
- Nadívejte rajčata a zakryjte je odříznutými vršky.
- Následně přendejte rajčata do žáruvzdorné nádoby a pečte po dobu 15 minut v troubě rozehřáté na teplotu 180 stupňů.
- Servírujte polité rozehřátým máslem se zakysanou smetanou a posypané pažitkou.
Komerční sdělení