návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru
Autor: archiv Tescoma Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru
Připravte si doma efektní pokrm z bůčku podle videoreceptu! Vepřový bůček je v Čechách velmi oblíbený a pokud ho připravíte podle tohoto návodu, můžete ho směle servírovat i jako slavnostní oběd.

Postup

  1. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 600 ml jablečného cideru.
  2. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a přiklopené pečte cca 4 hodiny.
  3. Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.
  4. Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.
  5. Příprava omáčky: Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.
  6. Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.

Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru 2 Foto: Pro přípravu presovaného bůčku potřebujete pořádný pekáč s poklicí, k přípravě omáčky se zase neobejdete bez kvalitní pánve.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

Uložit