Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem
Tentokrát šéf Zděněk Pohlreich připravil recept pro pravé masožravce. Pořádný kus masa nemůže nikdy zklamat. A k tomu si připravte výtečný bramborový salátek jako přílohu.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hovězí svíčková
- Brandy
- masový vývar 1 dcl
- Smetana 1 dcl
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Na bramborový salát:
- brambory
- červená cibule
- Olivový olej
- Rozmarýn
- Petržel
- Česnek 1 stroužek
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ze svíčkové nakrájejte větší plátky a jemně je prohněťte prsty. Opepřete a osolte. Pánev rozehřejte nasucho, pak přidejte kapku olivového oleje a vložte maso, které opečte ze všech stran.
- Jako přílohu podávejte bramborový salát: brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte je na plátky, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Pak přidejte nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promíchejte.
- Biftek vyndejte stranou do mísy, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Pánev zalijte troškou brandy, nechte odpařit, pak přilijte masový vývar a povařte. Zakápněte trochou smetany a ještě chvíli povařte.
- Na talíř nandejte biftek, přilijte omáčku a podávejte s bramborovým salátem.
Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem, foto: Vlado Kníž