návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem

4 porce
do 30 minut
Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem
Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem Autor: Vlado Kníž
Tentokrát šéf Zděněk Pohlreich připravil recept pro pravé masožravce. Pořádný kus masa nemůže nikdy zklamat. A k tomu si připravte výtečný bramborový salátek jako přílohu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ze svíčkové nakrájejte větší plátky a jemně je prohněťte prsty. Opepřete a osolte. Pánev rozehřejte nasucho, pak přidejte kapku olivového oleje a vložte maso, které opečte ze všech stran.
  2. Jako přílohu podávejte bramborový salát: brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte je na plátky, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  3. Pak přidejte nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promíchejte.
  4. Biftek vyndejte stranou do mísy, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Pánev zalijte troškou brandy, nechte odpařit, pak přilijte masový vývar a povařte. Zakápněte trochou smetany a ještě chvíli povařte.
  5. Na talíř nandejte biftek, přilijte omáčku a podávejte s bramborovým salátem.
Reklama

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem Foto:

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem, foto: Vlado Kníž

Připravte si biftek podle video receptu přímo se Šéfem:

Teď vaří šéf! III (2): Biftek s omáčkou z brandy
Biftek s omáčkou z brandy
Související témata: biftek , masové minutky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama