Suroviny
- hovězí svíčková
- brandy
- vývar 1 dcl
- smetana 1 dcl
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na bramborový salát
- brambory
- červená cibule
- olivový olej
- rozmarýn
- petržel
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Ze svíčkové nakrájejte větší plátky a jemně je prohněťte prsty. Opepřete a osolte. Pánev rozehřejte nasucho, pak přidejte kapku olivového oleje a vložte maso, které opečte ze všech stran.
- Jako přílohu podávejte bramborový salát: brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte je na plátky, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Pak přidejte nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promíchejte.
- Biftek vyndejte stranou do mísy, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Pánev zalijte troškou brandy, nechte odpařit, pak přilijte masový vývar a povařte. Zakápněte trochou smetany a ještě chvíli povařte.
- Na talíř nandejte biftek, přilijte omáčku a podávejte s bramborovým salátem.