návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pomalu pečená žebra s chřestem

Hodnoceno: 0x
nad 2 hodiny
Pomalu pečená žebra s chřestem
Autor: Kitchen and the City Pomalu pečená žebra s chřestem
Už je tu zase doba grilování. Pokud máte chuť na pořádnou obíračku, klidně můžete hodit na gril i tato žebra pečená v troubě. Ale jen v celku, jinak se rozpadnou a propadnou grilem. A to nikdo určitě nechce! :)

Článek

Pečínka na česneku s houbami Foto:

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...

Suroviny

Marináda:

Chřest:

Postup

  1. Ingredience na zálivku smíchejte dohromady, potřete žebra a dejte nejlépe přes noc marinovat do lednice.
  2. Druhý den rozehřejte troubu na 150 °C vložte naložená žebra, podlijte troškou vody a pečte 3 hodiny.
  3. Upečená žebra vyjměte, šťávu slijte do rendlíku a na plotně zredukujte obsah.
  4. Troubu zapněte na funkci gril, žebra potřete 3 lžícemi zredukované šťávy a ogrilujte do zlatova.
  5. Zbylou šťávu si nechte k podávání. (Já si je upeču vždy den předem, odložím je do lednice, druhý den seberu ztuhlý tuk a pokračuji, jak je v receptu.)
  6. Chřest: Chilli a česnek pokrájejte, vhoďte na rozpálený olej a rychle orestujte tak, aby se česnek nespálil, stáhněte oheň, přidejte chřest a pepř a dvě minuty restujte. Na závěr osolte.

Pomalu pečená žebra s chřestem 2 Foto: Pomalu pečená žebra s chřestem; foto: Kitchen in the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč