reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně
Autor: archiv Kikkoman Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně

Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně

Hodnoceno: 0x
Hovězí maso získá pomalým dušením s vývarem a vínem fantastickou chuť a navíc bude krásně měkké. Pro tento způsob přípravy zvolte vyzrálé hovězí zadní nebo kližku, výborná jsou i líčka.
nad 2 hodiny
4 porce

Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Osmažte slaninu na pánvi a poté ji přendejte do velkého hrnce.
  2. Ve stejné pánvi osmažte kostky hovězího masa a přidejte je rovněž do hrnce. V případě potřeby přidejte olej.
  3. Snižte teplotu a osmažte na pánvi šalotku dozlatova. Přidejte mrkev. Vše restujte cca 2 minuty na pánvi. Poté opět přidejte do připraveného hrnce.
  4. Smíchejte mouku s červeným vínem a sójovou omáčkou. Vlijte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud směs nezhoustne.
  5. Přidejte vývar, houby a bylinky. Přiklopte, vložte do předehřáté trouby a pomalu pečte po dobu nejméně 2 hodin nebo dokud maso nezměkne. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte s bramborovou kaší.

Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně  Foto: Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně; foto: archiv Kikkoman

reklama