Suroviny
- kaki (Persimon Bouquet) 1 ks
- baby špenát 2 plné hrsti
- hruška 1 ks
- brambory (malé )
- vejce 1 ks
- slunečnicová semínka
- med
- balsamico
- přepuštěné máslo (nebo rostlinný olej)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejdříve překrojte brambory a dejte je vařit, dokud nezměknou. Potom dejte vařit vajíčko, a to zhruba na 7 minut.
- Mezitím si připravte talíř, na který naskládejte špenát, hrušku nakrájenou na menší půlměsíčky a kaki nakrájené na plátky, které ještě rozpulte.
- Jakmile se uvaří brambory, rozpalte pánev a na přepuštěném másle nebo rostlinném oleji je opečete dozlatova.
- Naskládejte je na talíř k ostatním surovinám. Zasypejte slunečnicovými semínky, osolte, opepřete a přelijte balzamikovým octem a medem.
Podzimní salát s kaki a vejcem 2 Zdroj: www.nejkaki.cz