Podzimní salát s kaki a vejcem

Moje hodnocení
3x

Spojení kaki, hrušky a vajíčka je pro salát velmi netradiční. Přesto se v tomto jídle chutě krásně prolínají. Zmíněné suroviny se navíc postarají o to, aby byl salát dostatečně sytý i v podzimních měsících.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 1 ks
  • baby špenát 2 plné hrsti
  • hruška 1 ks
  • malé brambory
  • vejce 1 ks
  • slunečnicová semínka
  • med
  • balzamiko
  • přepuštěné máslo nebo rostlinný olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Nejdříve překrojte brambory a dejte je vařit, dokud nezměknou. Potom dejte vařit vajíčko, a to zhruba na 7 minut.
  2. Mezitím si připravte talíř, na který naskládejte špenát, hrušku nakrájenou na menší půlměsíčky a kaki nakrájené na plátky, které ještě rozpulte.
  3. Jakmile se uvaří brambory, rozpalte pánev a na přepuštěném másle nebo rostlinném oleji je opečete dozlatova.
  4. Naskládejte je na talíř k ostatním surovinám. Zasypejte slunečnicovými semínky, osolte, opepřete a přelijte balzamikovým octem a medem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty