reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Plněné knedlíčky Bánh bao
Autor: Vietnamská kuchyně - Lehce a hravě s Vietem Plněné knedlíčky Bánh bao

Plněné knedlíčky Bánh bao

Hodnoceno: 0x
Téměř každá kuchyně má své plněné taštičky, kapsy, knedlíčky ať už z listového, kynutého, nebo třeba nudlového těsta. Vietnamské bánh bao jsou chutná svačinka, kterou ocení každý člen rodiny.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Těsto:

Postup

  1. Houby a skleněné nudle namočte. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr, zamíchejte a nechte vzejít kvásek. Mouku prosijte přes síto na pracovní plochu, přidejte jedlou sodu, sůl, udělejte uprostřed důlek, do něj přilijte sezamový olej a kvásek a vypracujte hladké těsto. Mělo by být vláčné a nemělo by lepit. Přendejte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.
  2. Jarní cibulku, šalotku a černé houby nakrájejte nadrobno. Na pánvi na lžičce oleje opečte šalotku dozlatova, poté přidejte nadrobno pokrájený česnek a krátce orestujte. Nechte mírně vychladnout a ve větší míse smíchejte s mletým masem, rybí omáčkou, jarní cibulkou a nadrobno nastřihanými skleněnými nudlemi. Opepřete. Nechte chvíli uležet.
  3. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Křepelčí vejce překrojte na půl (slepičí na čtvrtiny).
  4. Vykynuté těsto dejte na pomoučený vál, vytvarujte do silnějšího válečku a rozdělte na 12 dílů. Jednotlivé díly uválejte v dlaních do kuliček, znovu přikryjte utěrkou a nechte ještě 5 minut kynout. Z pečicího papíru nastříhejte čtverce 5 x 5 cm. Jednotlivé kuličky vyválejte válečkem na placku silnou cca 3 mm, doprostřed každé dejte část (zhruba 1⁄12) připravené masové směsi a navrch položte kousek vejce. Knedlíček balte tak, aby se uzavřel a tvarem připomínal paličku česneku. Každý knedlíček položte na čtvereček pečicího papíru a přikryjte utěrkou, aby neosychal.
  5. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte lžíci octa. Vložte pařák, do kterého dejte knedlíčky, přikryjte pokličkou a nechte vařit v páře 15 minut.

PRIMA TIP: Hotové knedlíčky lze uchovávat v mikrotenovém sáčku v chladničce několik dní. Před konzumací stačí ohřát v páře.

Plněné knedlíčky Bánh bao  Foto: Plněné knedlíčky Bánh bao; foto: Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem

Vietnamská kuchyně - Lehce a hravě s Vietem Foto:

Vietnamská kuchyně

Lehce a hravě s Vietem

Viet Anh Doan si získal nesmírnou popularitu jako představitel Lia ze seriálu Ohnivý kuře a to jak svými výroky o Vietnamcích, obchodu a politice, tak i svým kuchařským uměním.

V kuchyni se umí otáčet a jeho 60 nejlepších a nejoblíbenějších receptů ze země rýže, kávy a krevet to dokládá. Uvařte si vynikající nudlovou polévku, připravte a usmažte jarní závitky, poduste rybu na pivu nebo zvolte klasiku – smažené nudle s kuřecím masem.

Už nemusíte chodit do asijského bistra. Začnete si exotickou kuchyni připravovat sami doma.

Vydalo nakladatelství Ikar ve spolupráci s FTV Prima.

Knihu si můžete koupit ZDE.

reklama

Související témata: Malá jídla , Vietnamská kuchyně