návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněná rajčata po řecku

Hodnoceno: 0x
3-6 porce
do 1,5 hodiny
Plněná rajčata po řecku
Autor: Marek Kučera Plněná rajčata po řecku
Plněná zelenina tvoří v kuchyních středomořských zemí významnou kapitolu. Nebojte se z ní vypůjčovat co nejčastěji, pojmy zelenina a lehké voňavé letní, přesto syté jídlo se tak krásně spojí.

Další báječné recepty z rajčat najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Z rajčat odkrojte vršky a lžičkou opatrně vydlabejte dužinu. Dejte ji do misky. Vydlabaná rajčata postavte do zapékací formy a dejte spolu s odkrojenými vršky stranou.
  2. V pánvi na nízkém stupni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vsypte cibuli a smažte ji asi 10 minut, až zvláční, ale nezabarví se. Přidejte vydlabanou dužinu (případné větší kousky rozkrájejte), rýži, protlak a 100 ml vroucí vody. Směs dobře osolte a opepřete.
  3. Uveďte do varu a na středním stupni vařte asi 12 minut, až bude rýže téměř uvařená, ale ještě na skus. Sundejte ze sporáku a vmíchejte bylinky a citronovou kůru.
  4. Připravená rajčata naplňte a přiklopte odkrojenými vršky. Zakapejte zbylým olejem, formu přetáhněte alobalem a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až bude rýže úplně měkká. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě.