Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem

4 porce
do 30 minut
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem Autor: Michal Šajmir
Plněné maso je vždy zajímavé, přináší totiž na talíř moment překvapení. Zároveň také obohatí chuť masa náplní, v tomto případě výraznými sušenými rajčaty. Nadýchaná kaše se šlehačkou a pepřem překvapivý dojem znásobí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Sušená rajčata pokrájejte na drobné kousky, přidejte sušenou bazalku a kapku oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Dobře promíchejte.
  2. Kuřecí prsa nařežte z boku tak, aby vznikla kapsa. Naplňte rajčatovou směsí a uzavřete párátkem. Naplněná prsa osolte a opeřete z obou stran.
  3. Takto připravená prsa pomalu opékejte z obou stran na velké pánvi pod pokličkou, až jsou zlatohnědá.
  4. Mezitím si uvařte brambory v kastrolu s osolenou vodou doměkka. Vodu slijte, do hrnce vlijte ohřáté mléko a brambory rozmačkejte. Podle chuti dosolte. Přidejte čerstvě namletý červený pepř a dobře promíchejte.
  5. Na závěr opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Bramborová kaše bude nadýchaná a příjemně aromatická.
  6. Servírujte kuřecí prsa překrojená napůl na lůžku z bramborové kaše.
Reklama

Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem  Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama