návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pikantní taco polévka

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Pikantní taco polévka
Autor: Janina Černá / Cukrfree Pikantní taco polévka
Tato polévka pochází z Mexika, země chilli zaslíbené, kde si s mírou pálivosti hlavu nelámou. Ale aby byla pro vás příjemně poživatelná, přidávejte chilli raději postupně a vylaďte si chuť podle toho, co snesete :)

Článek

Týdenní menu inspirované mexickou kuchyní Foto:

Vyzkoušejte týdenní menu inspirované mexickou kuchyní

Mexická kuchyně je v Čechách velmi oblíbená, možná právě proto, že je tak vzdálená tradiční české kuchyni. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny,...

Postup

  1. Ve větším hrnci na rozehřátém ghí restujte cca 5 minut najemno nakrájenou cibuli společně s mletým masem. Poté přidejte na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku, jalapeño papričky a společně restujte další 3 minuty. Přidejte oregano, římský kmín, mletou papriku a chilli, vše promíchejte a na středním plameni restujte dalších 5 minut.
  2. Poté vlijte vývar a krájená rajčata, promíchejte a pod pokličkou na mírném plameni vařte dalších 30 minut. Mezitím si najemno nasekejte česnek.
  3. Poté do polévky přidejte propláchnuté fazole, česnek, pepř a sůl, promíchejte a ještě 15 minut bez pokličky na mírném plameni společně vařte.
  4. Hotovou polévku podávejte posypanou nastrouhaným čedarem, na kostičky nakrájeným avokádem, nasekaným koriandrem se lžící zakysané smetany.

PRIMA TIPY OD JANINY: Při přípravě nezapomeňte nechat česnek alespoň 5 minut po tom, co ho nakrájíte, odležet. Umožníte tak uvolnění alicinu – účinné látky, která patří mezi nejsilnější přírodní antibiotikum. Čím jemněji česnek nasekáte, tím více alicinu se z česneku uvolní :) Nasekaný česnek nevařte déle než 15 minut.

Pokud se vám nechce vařit s vývarem, nenahrazujte ho instatní kostkou. Já sama polévku vařila z kupovaného vývaru od “Konečně vývar”. Ušetříte tak spoustu času, ale ne na úkor kvality.

Pikantní taco polévka  Foto: Pikantní taco polévka; foto: Janina Černá / Cukrfree

Sladký život bez cukru

CukrFree blog Foto:

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka výtečné kuchařky, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařka z něj vyšlá byla ihned vyprodána a okamžitě se dotiskovala.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete několik receptů právě z CukrFree kuchařky:

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!