návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečený kapr s jarní cibulkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Pečený kapr s jarní cibulkou
Autor: archiv Flora Gold Pečený kapr s jarní cibulkou
Tradiční vánoční kapr je smažený v trojobalu. Není to zrovna ultra zdravé jídlo, ale jednou za rok to ničemu nevadí. Pokud se přesto chcete cítit lehce a neodrovnat se hned na začátku svátečních dní, zkuste kapra pečeného v troubě se smetanovými bramborami a svěží jarní cibulkou.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Nejprve si připravte ingredience. Kapra osolte, brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na lupínky, jarní cibulky očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka.
  2. Troubu předehřejte na 220 °C. Do vymazaného pekáče vložte polovinu cibule a poskládejte na ni vrstvu brambor. Osolte a ochuťte trochou mleté papriky. Přidejte porce kapra a zalijte smetanou. Posypejte zbývající jarní cibulkou a mletou paprikou.
  3. Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut.

Pečený kapr s jarní cibulkou  Foto: Pečený kapr s jarní cibulkou , Foto: archiv Flora Gold