Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené rozmáčklé brambory s parmazánem

4 porce
do 1,5 hodiny
Pečené rozmáčklé brambory s parmazánem
Pečené rozmáčklé brambory s parmazánem
Tento recept bez bázně aspiruje na čestné místo ve vaší osobní kuchařce. Takto připravené brambory jsou jednoduše neodolatelné. Skvělé jako příloha k masu nebo rybě, ale obstojí i samostatně jako chuťovka.
Reklama

Ideální směs koření na brambory obsahuje sůl, pepř, sušený česnek a bylinky, jako je šalvěj, rozmarýn, tymián a bobkový list. Pokud nemáte po ruce sušenou směs, klidně použijte čerstvé bylinky a česnek. Troška chilli zase dodá říz...

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190–200 ˚C.
  2. Brambory ve slupce očistěte, ale neloupejte a vařte v osolené vodě asi 15–20 minut. Vodu slijte a brambory nechte minutu až dvě oschnout.
  3. Plech na pečení potřete olivovým olejem a pokropte jím i brambory. Plochým koncem šťouchadla na bramborovou kaši každou bramboru jemně rozmáčkněte na placku (opatrně, aby se nerozpadla). Placičky pokropte olivovým olejem a posypejte kořenicí směsí.
  4. Pečte v troubě asi 40 minut, až budou brambory zlatavé a křupavé na okrajích. Placičky obraťte, pokapejte dalším olejem a posypte kořením. Pečte dalších asi 20 minut.
  5. Plech vyndejte z trouby, brambory zasypte nastrouhaným parmazánem a vraťte asi na 2 minuty do trouby, aby se sýr rozpustil. Podávejte horké.
Reklama

Pečené rozmáčklé brambory s parmazánem  Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama