reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami
Autor: Thinkfood.cz Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami

Hodnoceno: 0x
Vyzkoušejte Jamieho superrychlé pečené kuře s uzenou slaninou a rajčátky, smetanový špenát a mačkané rozmarýnové brambory. Ideální víkendové menu potěší všechny strávníky okolo rodinného stolu.
do 30 minut
4 porce

Když uvaříte senzační jídlo, budete také chtít, aby na stole senzačně vypadalo. Mít proto dobrou sadu talířů, příborů, skla, ubrusů, ať už jde o každodenní nebo zvláštní příležitosti, je základ.

Jamie Oliver

Vzali jsme si to k srdci a pustili jsme se do vaření. Senzační jídlo a senzační talíře a talířky z kolekce Waves Jamieho Olivera k sobě náramně ladí :) A pokud se vám líbí, v článku zjistíte, jak je můžete získat!

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto: archiv Albert

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...

reklama

Postup

  1. Abychom celé menu zvládli během 30 minut, je potřeba, aby všechny ingredience, rendlíky a náčiní byly po ruce. Čili potřebujeme rendlík na špenát, střední hrnec na brambory, vetší pánev na kuře, pekáček a ještě jednu pánev na brambory. Převařená konvice vody, trouba na 190 stupňů a jedeme.
  2. Brambory: Omyjte je a podélně rozřízněte. Pokud jsou malé, můžete je nechat i v celku. Dejte je do hrnce nebo do vyšší pánve, zalijte je vroucí vodou, přidejte špetku soli, přiklopte a vařte asi 12–14 minut.
  3. Špenát: Očistěte a nadrobno nakrájejte jarní cibulky. Rozpalte hrnec, cákněte do něj trochu olivového oleje, přidejte cibulku, 3 rozmačkané stroužky česneku, tymiánové lístky, kousek másla a asi ¼ strouhaného muškátového oříšku. Přilijte doušek vroucí vody a vše restujte asi 3 minuty.
  4. Kuře: Rozpalte velkou pánev s kapkou olivového oleje. Na pracovní desce si rozprostřete arch pečicího nebo svačinového papíru. Na něj namelte čerstvý pepř, sůl, přisypte sušené oregano a sladkou papriku. Poté papír zastříkněte olivovým olejem a omytá kuřecí prsa po něm poválejte, aby se na maso nabalilo všechno koření. Takto připravené kuře opékejte na pánvi asi 4 až 5 minut z každé strany, dokud nebude pěkně zlatavé.
  5. Špenát: Vypraný špenát přidejte do hrnce k cibulce. Přidávejte ho postupně, je možné, že se vám nevejde do rendlíku najednou. Dobře ho promíchejte, aby se nepřichytil.
  6. Kuře: Do připraveného pekáčku pokrájejte citron na čtvrtiny. Přidejte opečená kuřecí prsa včetně šťávy z pánve a na každý kousek masa položte plátek slaniny. Navrch naskládejte keříčky rajčat, pár otrhaných snítek rozmarýnu, zastříkněte vše olivovým olejem a dejte na 10–15 péct do trouby.
  7. Brambory: Slijte je a nechte je 3 minuty vypařit. Rozpalte pánev s olivovým olejem, otrhejte na ni rozmarýnové snítky, přidejte bobkové listy a špetku soli. Dlaní nebo nožem rozmáčkněte neoloupané stroužky česneku a dejte je do pánve spolu s bramborami. Zprudka vše opékejte. Pak vezměte pokličku menšího průměru, než je pánev, a s její pomocí brambory na pánev přimáčkněte. Opékejte je, dokud nebudou zlatavé, s křupavou kůrkou.
  8. Špenát: Přilijte smetanu a nechte ji trochu zredukovat. Stáhněte hrnec z ohně. Nakonec přistrouhejte parmezán a promíchejte.
  9. Vyndejte kuře z trouby, zkontrolujte, zda je hotové, zda rajčátka chytla barvu a servírujte. Kuře, krémový špenát, brambory – senzační jídlo na senzačním servisu Waves.

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Foto: Thinkfood.cz

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Foto: Thinkfood.cz

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Foto: Thinkfood.cz

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami, Foto: Thinkfood.cz

 

Thinkfood.czKdyž jídlo, tak ThinkFood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

reklama