návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 1 hodiny
Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla
Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla
Receptů na rychlé večeře není nikdy dost. Tímhle jídlem, které je hotové zhruba za půlhodinku, uspokojíte navíc i mlsného gurmána. Kombinace špenátu, másla, vína a tymiánu vytvoří lahodnou omáčku k oblíbenému kuřeti s mletou paprikou.

Postup

  1. Maso poprašte mletou paprikou a vmasírujte ji do něj ze všech stran. Poté maso osolte a opepřete (asi 1/4 lžičkou od každého).
  2. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla na středním ohni. Maso na něm opékejte nejprve z jené strany asi 3 minuty, až bude hezky dozlatova opečené. Poté maso obraťte, ztlumte na střední plamen a opékejte zase asi 3 minuty.
  3. Poté do pánve přidejte zbylé máslo, tymián a česnek a za stálého míchání restujte asi 2 minuty.
  4. Zalijte vínem, přiveďte k mírnému varu a nechte vařit asi 20 minut. Víno se zredukuje, pokud je potřeba, klidně ještě víno přidejte, aby v pánvi zůstala nějaká omáčka.
  5. Na závěr přidejte do omáčky pokrájený špenát a nechte jen zavadnout. Dochuťte solí a pepřem, ujistěte se, že je maso propečené a podávejte s rýží nebo širokými nudlemi.
  6. Prima tip: Pokud chcete, můžete půlku másla nahradit olivovým olejem.

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla 2 Foto:

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla  Foto:

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla, foto: thekitchenpaper.com