návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Panenka se slaninou a hořčičnou omáčkou

4–6 porce
do 1 hodiny
Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice
Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice Autor: Marek Dienstl
Zdeněk Pohlreich připravil ve své kulinární show Rozpal to, šéfe! tyto neodolatelné špízy z vepřové panenky. Jemnému masu dodá šťavnatost i chuť anglická slanina a nevšední říz zařídí fantastická omáčka z anglické hořčice.

Při přípravě postupujte podle video receptu:

Postup

  1. Panenky nakrájíme na medailonky, každý o váze cca 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat.
  2. Mezitím připravíme omáčku – dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany.
  3. Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice.

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 2

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 3

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 4

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice 5

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice  Foto: Marek Dienstl

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice. Foto: Marek Dienstl