Suroviny
- kokosové mléko 1 plechovka
- kondenzované mléko 1 plechovka
- limetka 1 ks
- bonbony (ovocné želatinové špagetky nebo plátky HARIBO F!ZZ)
Zmrzlina je fenomén, který se těší celosvětové oblibě. Její historie je až překvapivě dlouhá, na sněhu s ovocnými šťávami si pochutnával již Alexandr Veliký, Hippokrates a dle některých zdrojů také římský císař Nero. Zmrzlina se do Evropy rozšířila z Itálie, kam ji z Číny přivezl mořeplavec Marco Polo. Její opravdový boom nastal ale až ve 20 století. Dnes je možné pochutnat si na různých druzích zmrzliny i rozmanitých příchutích.
Zapojte do přípravy domácí zmrzliny i své nejmenší, výsledný pokrm vyfoťte a nahrajte na www.haribomalycukrar.cz. Takto snadno se přihlásíte do soutěže Haribo Malý cukrář, která je určena rodinným týmům. Hraje se o robotické kuchyňské pomocníky, sladké odměny od Haribo i kulinářské zážitkové víkendy v Praze pro celou rodinu.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Kokosové mléko rozlijte do tvořítek na led a dejte den předem do mrazáku. Pokud nemáte doma zmrzlinovač, udělejte totéž i s kondenzovaným mlékem.
- Druhý den vložte do výkonného mixéru zmrzlé kostky kokosového mléka, kondenzované mléko (buď zmrzlé, nebo přímo z plechovky), vymačkejte polovinu limetky a vše rozmixujte do hladka. Pokud jste použili i zmrzlé kondenzované mléko, pak stačí přihodit nasekané kousky kyselých ovocných bonbonů HARIBO F!ZZ a zmrzlina je hotová. Jejich kyselost perfektně doplní sladkou chuť dezertu.
- Pokud jste kondenzované mléko nezmrazili a vaše směs je řidší, dejte ji do zmrzlinovače a nechte ji zde chvíli našlehávat, dokud neztuhne. Pak přidejte kousky nasekaných bonbonů a můžete podávat.
- Nezapomeňte vršek zmrzliny ještě řádně ozdobit ať už sušenkami, bonbony nebo čímkoliv, co budete mít po ruce.