archiv Haribo

Osvěžující domácí zmrzlina pro malé i velké

Moje hodnocení
13x

Zkuste si připravit zmrzlinu doma. Není to nijak náročné, a navíc si budete moci vytvořit vlastní příchuť. Na začátek zkuste třeba zmrzlina s bonbony Haribo. Děti z ní budou nadšené!

3 porce
120 minut

Suroviny

Zmrzlina je fenomén, který se těší celosvětové oblibě. Její historie je až překvapivě dlouhá, na sněhu s ovocnými šťávami si pochutnával již Alexandr Veliký, Hippokrates a dle některých zdrojů také římský císař Nero. Zmrzlina se do Evropy rozšířila z Itálie, kam ji z Číny přivezl mořeplavec Marco Polo. Její opravdový boom nastal ale až ve 20 století. Dnes je možné pochutnat si na různých druzích zmrzliny i rozmanitých příchutích.

Zapojte do přípravy domácí zmrzliny i své nejmenší, výsledný pokrm vyfoťte a nahrajte na www.haribomalycukrar.cz. Takto snadno se přihlásíte do soutěže Haribo Malý cukrář, která je určena rodinným týmům. Hraje se o robotické kuchyňské pomocníky, sladké odměny od Haribo i kulinářské zážitkové víkendy v Praze pro celou rodinu.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Kokosové mléko rozlijte do tvořítek na led a dejte den předem do mrazáku. Pokud nemáte doma zmrzlinovač, udělejte totéž i s kondenzovaným mlékem.
  2. Druhý den vložte do výkonného mixéru zmrzlé kostky kokosového mléka, kondenzované mléko (buď zmrzlé, nebo přímo z plechovky), vymačkejte polovinu limetky a vše rozmixujte do hladka. Pokud jste použili i zmrzlé kondenzované mléko, pak stačí přihodit nasekané kousky kyselých ovocných bonbonů HARIBO F!ZZ a zmrzlina je hotová. Jejich kyselost perfektně doplní sladkou chuť dezertu.
  3. Pokud jste kondenzované mléko nezmrazili a vaše směs je řidší, dejte ji do zmrzlinovače a nechte ji zde chvíli našlehávat, dokud neztuhne. Pak přidejte kousky nasekaných bonbonů a můžete podávat.
  4. Nezapomeňte vršek zmrzliny ještě řádně ozdobit ať už sušenkami, bonbony nebo čímkoliv, co budete mít po ruce.

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů