návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Orzo pilaf s boloňskou omáčkou

4 porce
do 30 minut
Orzo pilaf s boloňskou omáčkou
Orzo pilaf s boloňskou omáčkou
Jestli vás už nebaví vařit si k boloňské omáčce jen špagety, vyzkoušejte tuto verzi s těstovinovou rýží. Je krémovější a hotová za pár minut!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Připravte velkou hlubokou pánev a rozehřejte na ní olej na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a restujte asi 3 minuty dosklovata.
  2. Přisypejte mleté maso a zvyšte plamen. Jakmile maso zhnědne, přidejte zbylé ingredience kromě orza. Když tekutina začně lehce vřít, přisypejte orzo. Rychle promíchejte a snižte plamen.
  3. Vařte asi 10 minut, občas promíchejte (především ke konci vaření), aby se orzo nelepilo na dno pánve. Pokud by se tekutina vyvařila příliš rychle, přilijte trochu horké vody.
  4. Orzo sundejte z plamene: mělo by být maličko tvrdší, jelikož se velice snadno rozvaří. Než vše dochutíte a naservírujete, bude al dente.
  5. Dochuťte, případně promíchejte a servírujte. Ozdobte parmazánem a čerstvou petrželkou.
Reklama

Orzo pilaf s boloňskou omáčkou 2 Foto: Orzo pilaf s boloňskou omáčkou, foto: recipetineats.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama