reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Muffiny s cuketou, parmazánem a bazalkou
Autor: kuchařka Kurz domácího pečení Muffiny s cuketou, parmazánem a bazalkou

Muffiny s cuketou, parmazánem a bazalkou

Hodnoceno: 0x
Pikantní slané muffiny jsou skvělou alternativou k těm sladkým, obzvlášť pokud je podáváte jako svačinu nebo místo chleba k polévce nebo salátu. Cuketa dodává těmto muffinům vláčnost, jedinečnost a i hutnost.
do 1 hodiny
12 ks porcí

Článek

Galette s cuketou a ricottou Foto:

18 receptů s božskou cuketou

Také máte tak rádi cuketu? Její využití je opravdu široké: skvěle se hodí k přípravě různých placiček, polévek, je výbornou surovinou ke grilování a navíc se hodí i do...

reklama

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C nebo 170 °C v případě použití funkce horký vzduch. Formu na muffiny s 12 otvory o objemu 80 ml (⅓ hrnku), vyložte papírovými košíčky nebo vymažte trochou rostlinného oleje.
  2. Oba druhy mouky, prášek do pečiva a sůl prosejte do velké mísy, obilné slupky, které se zachytí v sítu, přidejte do mísy. Ochuťte pepřem a pak jemně vmíchejte parmazán, čedar a bazalku. Ve středu směsi udělejte důlek.
  3. V jiné míse smíchejte pomocí vidličky podmáslí, olivový olej a vejce. Přidejte nastrouhanou cuketu a dobře promíchejte. Přilijte ke směsi s moukou a pomocí velké kovové lžíce nebo stěrky obě směsi opatrně spojte. (Nemíchejte příliš, výsledné těsto nemá být jednolité, mají v něm být drobné hrudky.)
  4. Hotové těsto rovnoměrně rozdělte do připravené formy na muffiny. Povrch jednotlivých muffinů posypte piniovými oříšky a špetkou kajenského pepře. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut nebo dokud muffiny nezezlátnou a špejle zapíchnutá do jejich středu nebude po vytažení suchá. Hotové muffiny nechte po vyjmutí z trouby stát ve formě asi 5 minut, poté je přendejte na drátěnou mřížku. Podávejte ještě teplé nebo při pokojové teplotě.

PRIMA TIP: Tyto muffiny jsou nejlepší hned ten den, kdy je upečete, ale dají se i dobře zamrazit – každý zvlášť zabalte do potravinové fólie a vložte do vzduchotěsné nádoby nebo uzavíratelného sáčku učeného k zmrazování potravin. V mrazáku vydrží muffiny až 3 měsíce. Rozmrazujte při pokojové teplotě.

Muffiny s cuketou, parmazánem a bazalkou  Foto: Muffiny s cuketou, parmazánem a bazalkou; foto: kuchařka Kurz domácího pečení

Kurz domácího pečení Foto: Kurz domácího pečení: staňte se skvělým kuchařem

Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejich pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Nakladatelství Omega, 499 Kč

reklama