Mrkvová roláda

Moje hodnocení
5x

Pokud jste také propadli kouzlu mrkvového dortu se svěžím krémem z čerstvého sýra, bude se vám líbit i tento půvabný recept na roládu, která se pohybuje ve stejných chuťových mantinelech, jen je prostě zábavnější!

1 porce
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Mouku prosejte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva, solí, skořicí a zázvorem. Vejce vyšlehejte s medem a mlékem a vzniklou směs přimíchejte k mouce a ostatním ingrediencím. Nakonec přimíchejte mrkev.
  2. Vzniklé těsto nalijte do formy (25 × 35 cm) vyložené pečicím papírem a formu přemístěte do trouby. Pečte 12–18 minut při 165–175 °C.
  3. Než se těsto upeče, připravte náplň. Vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a vanilkový extrakt.
  4. Upečený korpus pak opatrně přemístěte na navlhčenou utěrku a i s utěrkou ho zarolujte. Těsto nechte srolované v utěrce alespoň 5 minut. Těsto rozbalte, natřete rovnoměrně krémem a zarolujte do rolády. Roládu dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Fitrecepty

Jíme zdravě Fitrecepty

Prakticky ukázat, že můžete dobře a chutně jíst, a přitom zhubnout i aktivně sportovat, stálo za nápadem a úspěšným blogem Fitrecepty tria Petra Nováka, Barbory Lundgren a Barbory Hlubučkové. Jejich poslední kuchařka se zaměřuje na podzimní sezonu a přináší nové nápady na zdravé, výživné, lahodné a zároveň zajímavé snídaně, obědy, večeře, svačiny i dezerty. Vedle 94 receptů v knize najdete i návod výživového poradce na vyvážený jídelníček. Zaujmou i neotřelé kombinace surovin, které však běžně seženete i zpravidla rychlá příprava pokrmů do 30 minuty.

Jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty