návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mrkvová roláda

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Mrkvová roláda
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Mrkvová roláda
Pokud jste také propadli kouzlu mrkvového dortu se svěžím krémem z čerstvého sýra, bude se vám líbit i tento půvabný recept na roládu, která se pohybuje ve stejných chuťových mantinelech, jen je prostě zábavnější!

Suroviny

Náplň:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Mouku prosejte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva, solí, skořicí a zázvorem. Vejce vyšlehejte s medem a mlékem a vzniklou směs přimíchejte k mouce a ostatním ingrediencím. Nakonec přimíchejte mrkev.
  2. Vzniklé těsto nalijte do formy (25 × 35 cm) vyložené pečicím papírem a formu přemístěte do trouby. Pečte 12–18 minut při 165–175 °C.
  3. Než se těsto upeče, připravte náplň. Vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a vanilkový extrakt.
  4. Upečený korpus pak opatrně přemístěte na navlhčenou utěrku a i s utěrkou ho zarolujte. Těsto nechte srolované v utěrce alespoň 5 minut. Těsto rozbalte, natřete rovnoměrně krémem a zarolujte do rolády. Roládu dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Mrkvová roláda
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Mrkvová roláda

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.

“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.

V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.

Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.

Související témata: Sladké