Mrkvová roláda
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Mrkvová roláda
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Pokud jste také propadli kouzlu mrkvového dortu se svěžím krémem z čerstvého sýra, bude se vám líbit i tento půvabný recept na roládu, která se pohybuje ve stejných chuťových mantinelech, jen je prostě zábavnější!
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 175 °C. Mouku prosejte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva, solí, skořicí a zázvorem. Vejce vyšlehejte s medem a mlékem a vzniklou směs přimíchejte k mouce a ostatním ingrediencím. Nakonec přimíchejte mrkev.
-
Vzniklé těsto nalijte do formy (25 × 35 cm) vyložené pečicím papírem a formu přemístěte do trouby. Pečte 12–18 minut při 165–175 °C.
-
Než se těsto upeče, připravte náplň. Vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a vanilkový extrakt.
-
Upečený korpus pak opatrně přemístěte na navlhčenou utěrku a i s utěrkou ho zarolujte. Těsto nechte srolované v utěrce alespoň 5 minut. Těsto rozbalte, natřete rovnoměrně krémem a zarolujte do rolády. Roládu dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Mrkvová roláda 2
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Mrkvová roláda 2
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově