Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Olivia Andrews
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Miso rizoto s houbami a máslem

Miso rizoto s houbami a máslem

Miso rizoto s houbami a máslem Zdroj: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

  • Zavřít

Miso rizoto s houbami a máslem Zdroj: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Moje hodnocení
3x

Toto rizoto je moderní japonská verze italské klasiky. Pokrm můžete připravit z různých druhů zeleniny, např. dýně a cukrového hrášku, pokud neseženete asijské houby, nahraďte je hlívou ústřičnou. Recept můžete připravit v pomalém hrnci nebo klasicky v hrnci na sporáku.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • Sezamový olej 1 lžíce
  • propláchnutá sushi rýže 300 g
  • česnek, najemno nakrájený 2 stroužky
  • jarní cibulka, najemno nakrájená (zelené a bílé části zvlášť) 2 ks
  • bílá miso pasta 4 lžíce
  • Máslo 50 g
  • asijské houby, např. shitake (pouze nakrájené kloboučky), shimeji a enoki 400 g
  • baby špenát 50 g
  • opražená sezamová semínka k podávání

Článek

14 receptů na japonský způsob

Máte rádi sushi nebo třeba rámen a rádi byste ochutnali jiná jídla s japonským šmrncem? Z našeho seznamu si rozhodně vyberete :)

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Ve velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte rýži, česnek a bílé části jarní cibulky a míchejte 1 minutu, aby se rýže obalila v česneku a cibulce. Dejte do pomalého hrnce. Smíchejte miso pastu se 750 ml vařící vody a nechte pastu rozpustit. Přemístěte do pomalého hrnce a vařte 1 hodinu a 15 minut na vysokém stupni. V polovině vaření zamíchejte.
  2. V pánvi rozpusťte 20 g másla na středně vysokou teplotu. Přidejte houby a smažte 3 minuty, dokud lehce nezměknou. Dejte houby a 185 ml vařící vody do pomalého hrnce. Dobře zamíchejte a vařte 15 minut. Přidejte zbytek másla, špenát a případně ještě 185 ml vařící vody, pokud je potřeba. Vařte 10–15 minut, dokud nebude špenát měkký a rýže al dente. Dokořeňte podle chuti.
  3. Podávejte ozdobené zelenými částmi jarní cibulky a opraženými sezamovými semínky.
  4. NA SPORÁKU: Ve velké hluboké pánvi rozpusťte 20 g másla na středně vysokou teplotu a smažte houby 3 minuty, dokud lehce nezměknou. Dejte je stranou.
  5. Snižte teplotu na střední a rozehřejte olej. Přidejte rýži, česnek a bílé části jarní cibulky a míchejte 1 minutu, aby se rýže obalila v česneku a cibulce.
  6. Smíchejte miso pastu se 750 ml vařící vody a nechte pastu rozpustit. Do pánve nalijte jednu naběračku miso vývaru a až se vstřebá, přilijte další naběračku. Pokračujte v přilévání vývaru, dokud rýže není téměř al dente. Přidejte zbytek másla, špenát, houby a případně ještě 185 ml vařící vody, pokud je potřeba. Vařte 5 minut, dokud nebude špenát měkký a rýže al dente. Dokořeňte podle chuti.
  7. Podávejte ozdobené zelenými částmi jarní cibulky a opraženými sezamovými semínky.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

Olivia Andrews

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

Novinky

Už tento pátek a sobotu zavítá Prima FRESH festival do Pardubic! Nepropásněte svátek skvělého jídla a dobré zábavy

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Novinky

Novinky na trhu: marakujové pivo, limitovaná edice vína nebo meruňkový koktejl

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Máslové prkénko je nový trend, který oživí každý večírek i rande ve dvou

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak zpracovat a uchovat šťavnaté jahody? Máme pro vás 3 tipy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Vojáček o přehradě: Žádné nedopatření, Rusové museli dostat jasný rozkaz. Velení je nervózní Hysterie u soudu s dezinformátory: Peterková zkolabovala, davy před síní bouřily Vláda neumí nic než tupé škrty, zlobí se odboráři. Na Fialu a spol. chtějí poslat inspekci práce

prima-zeny

Mám to ráda, neumím přestat. Monika Bagárová vysvětlila, proč stále kojí dceru Největší strachy podle horoskopu: Býci se bojí chaosu, Raci opuštění Tajemný Stanislav Majer je mužem několika tváří: Hraní mě vytáhlo z osobních krizí

prima-zoom

Manévr na Žluté řece zabil 800 000 lidí Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů Křišťálové lebky nemají s Mayi a mimozemšťany nic společného. Vědci odhalili jejich mladost

prima-fresh

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

prima-cool

Zábavné reakce na Apple Vision Pro Nicolas Cage už zase hraje totálního magora. V novém traileru terorizuje všechny kolem sebe 5 nejlepších hororových krimi, které vás pořádně vyděsí

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Muži s vousy jsou lepší partneři, tvrdí studie. Proč se ženám líbí zarostlí chlapi? Zlatan nebyl jen geniálním fotbalistou. Zazářit mohl i v mnohem drsnějším sportu

lajk

Datel si našel dalšího soupeře do Clash of the Stars! Zadluženému youtuberovi se nelíbí rivalovy dluhy Moderátorce lidé pořád posílají reakce na její nohy. Co jí chodí do zpráv? Sexy učitelka si založila OnlyFans. Teď flirtuje se svými žáky i jejich tatínky

prima-living

Piják lužní se šíří od jihu. Cizokrajné klíště přenáší širokou škálu nemocí 4 recepty z lipového květu: Zkuste med, limonádu, víno anebo lipové bonbony Slunéčko sedmitečné je skvělý pomocník v zahradě. Ochrání květiny i zeleninu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.